LEFFE BRUINQUIZ 2023 - RONDE 2
 

RONDE 1

 

1 ACTUA
In Lier werd eind augustus een groep wandelaars aangevallen door een bepaalde wespensoort. Een man moest zelfs gereanimeerd worden. De wespensoort die we zoeken heeft een Aziatische en een Europese variant.
Jullie zien ze beiden op de foto.

2 VARIA
Dé cocktail van de zomer wordt hij genoemd. Het is een geel-oranje cocktail die geserveerd wordt in een mooie coupe, met ernaast een shotglaasje champagne. De ingrediënten: Vanille vodka, passievruchtsap, limoensap en eiwit.

3 RADIO
Lange tijd was onduidelijk wie bij Q-music op de vacante plek zou komen van Sean Dhondt. Wie is deze dame? Ze is er van maandag tot donderdag te horen van 13 tot 16 uur.

4 AARDRIJKSKUNDE
Van welke Europese hoofdstad is dit de grote markt?

5 GESCHIEDENIS
I Have a Dream is de titel van een beroemde rede die Martin Luther King hield op 28 augustus voor het Lincoln Memorial in Washington D.C.
Hoeveel jaar is dat geleden? Tip: het is een rond getal.

6 TV
Van welke BBC-serie was dit de cast?

7 VARIA
Op de bovenste verdieping van het MAS, met prachtig panorama over Antwerpen en haven, bevindt zich de gastronomische tempel van Viki Geunes en zijn team. De locatie sluit nauw aan bij de gestileerde en kunstzinnige keukenstijl van de chef. Wat is de naam van dit driesterrenrestaurant?

8 FAUNA EN FLORA
Deze vis is een delicatesse die in vele landen verboden is. Het eten van fugu – de Japanse benaming voor de vis – is namelijk als Russische roulette; een verkeerd bereid exemplaar leidt tot de dood en een tegengif is er niet. 
Graag de naam.

9 TAAL
Tot welke taalgroep behoren het Iers, het Welsh en het Bretons?